e-mail

Behandelingen

In mijn praktijk ben je welkom voor verschillende soorten massagebehandelingen/ontspanningsmassages waarbij ik altijd afstem op wat jij op dat moment nodig hebt. Afhankelijk van het voorgesprek en jouw wensen geef ik één ofwel een combinatie van de volgende massagevormen en technieken:

Klassieke massage

Een klassieke massage is vooral gericht op de spieren, triggerpoints en het bindweefsel. Het ontspant de spieren en verbetert de doorbloeding wat kan helpen om klachten te verminderen/verhelpen.

Haptische massage

Een haptische massage is vooral gericht op voelen en aarden. De strijkingen zijn vooral van het hart af, wat zorgt voor meer ontspanning en het kan je helpen om nog meer met je aandacht naar binnen te gaan.

Voetreflexzonemassage

Bij een voetreflexzonemassage is de aandacht voornamelijk gericht op de drukpunten op je voeten. Deze drukpunten corresponderen met plekken elders in je lichaam, zoals bijvoorbeeld organen, spieren en zenuwen. Heel geschikt wanneer het elders in je lichaam te pijnlijk is om aangeraakt te worden.

Holistic pulsing

Door te pulsen breng ik je lichaam in een afgestemd ritme in beweging wat invloed heeft op de doorstroming van de lichaamsvloeistoffen en op de energiestroom. Pulsen werkt erg ontspannend en het kan je helpen je bewust te worden van eventuele blokkades. Doordat alles met elkaar in verbinding staat kunnen diepere plekken in het lichaam aangeraakt worden. Holistic pulsing kan ook als complete behandeling gegeven worden waarbij je je kleding aan kan houden, mocht je dit prettiger vinden.

Massagetherapie

Bij een massagetherapie sessie ligt de nadruk vooral op bewustwording van je lichaam, in plaats van om te ontspannen. Alle aandacht gaat uit naar wat er in het hier en nu gevoeld en gezien wil worden. Vanuit bewustwording ontstaat er ruimte voor erkenning, acceptatie en heling. De behandeling kan bestaan uit de hierboven genoemde technieken maar kan daarnaast ook bestaan uit focussen (op de stoel) of handopleggingen/chakramassage. Net als bij iedere afspraak zal er een voorgesprek aan vooraf gaan, alleen zal het intakegesprek bij de eerste massagetherapie sessie veel uitgebreider zijn. Zo krijgen wij allebei meer duidelijkheid over je situatie en het kan je tevens helpen om dingen vanuit een ander perspectief te gaan zien. Massagetherapie behandelingen zullen vanaf medio 2021 geheel of gedeeltelijk vergoed gaan worden vanuit de aanvullende verzekering.  Informeer zelf bij je zorgverzekeraar wat voor jou van toepassing is.


Speciale behandelingen:

Duo-massage

Wil je graag bijvoorbeeld samen met je moeder, vriend of vriendin tegelijkertijd gemasseerd worden? Dat kan! Samen met vriendin en collega Ellen van den Berg van praktijk de Spiegeling verzorg ik duo-massages. Wij organiseren samen regelmatig acties voor bijvoorbeeld moederdag en we zijn ook regelmatig te vinden bij evenementen. Zo hebben wij in 2018 en 2019 een succesvolle massagemarathon georganiseerd t.b.v. Serious Request. Neem gerust contact met mij op als je meer wilt weten!

Hotstone massage

Bij een hotstone massage combineer ik een manuele ontspanningsmassage met warme basaltstenen. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren wat zorgt voor ontspanning, ontgifting en het helpt spierpijn te verlichten.

Lomi Lomi massage

De Lomi Lomi massage is een Hawaïaanse massagevorm waarbij het hele lichaam in een ritmische en vloeiende beweging wordt gemasseerd. Ik masseer voornamelijk met mijn onderarmen en maak hierbij gebruik van (veel) warme amandelolie. Doordat er verschillende lichaamsdelen tegelijkertijd worden gemasseerd i.c.m. de fijne Hawaïaanse muziek, word je uitgenodigd om alles even helemaal los te laten.

Lomi Lomi massage

Ik kan Marianne dan ook absoluut aanraden. Juist als je erg druk bent en vind dat je er geen tijd voor hebt, zoals ik altijd dacht. Juist dan moet je er de tijd voor nemen.

- Erik Oude Nijhuis